Get Astoria - historien om en dynasti PDF

By Dan Rydén

ISBN-10: 9174770268

ISBN-13: 9789174770261

Detta är berättelsen om en tysk byslaktarson som a long way until Amerika och blir världens rikaste guy: Johann Jakob Astor från Walldorf.

Familjen Astor skapade sin tids starkaste varumärke. Här hittar vi upprinnelsen until eventually de städer, stadsdelar, hotell och biografer som heter Astoria, until eventually waldorfsalladen och de många waldorfskolorna.

En hisnande släktkrönika av journalisten Daniel Rydén.

Marked as retail on unique obtain resource.

Show description

Read or Download Astoria - historien om en dynasti PDF

Similar swedish books

Kokain - download pdf or read online

Kokainet flödar i Sverige. Den vita drogen har gått från att vara en exklusiv jet set-markör until eventually massans nya sätt att festa. Glöm yuppies och åttiotal. Tänk byggjobbare, forskare, bloggtjejer, mäklare, tatuerade gängmedlemmar och mängder av artister, journalister, brats och Båstadsfantaster.

Christopher Hitchens's Att dö PDF

Den eight juni 2010 kollapsade Christopher Hitchens i sitt hotellrum i ny. När diagnosen strupcancer fastställdes färdades han från de friskas land över until det karga landskapet som tillhör de sjuka. less than de följande arton månaderna, fram until sin död i december 2011, skrev Christopher Hitchens oavbrutet och klarsynt om politik och kultur.

Nietzsche: kropp, konst, kunskap by Fredrika Spindler PDF

På vilket sätt är Nietzsche appropriate för oss idag? Efter sin hyllade bok om Spinoza går Fredrika Spindler i Nietzsche: Kropp, konst, kunskap i närkamp med Friedrich Nietzsches verk. Utgångspunkten är det otidsenliga i Nietzsches tänkande, hur hans tänkande går på tvärs inte bara mot sin egen, utan även mot vår samtid – däri ligger dess aktualitet.

Download PDF by Bengt Eriksson: Skrönikor från Färs: Piraten bodde också här

"Piraten bodde också här. Skrönikor från Färs" innehåller olika sorters korta, personliga texter - arga utbrott, allvarliga analyser och roande skrönikor - som skrivits until såväl riks- som lokaltidningar. Och ändå, trots att texterna varit publicerade förut, så är de lika levande idag.

Extra resources for Astoria - historien om en dynasti

Sample text

Ett annat problematiskt begrepp som ofta figurerat i den upphovsrättsliga debatten är ”djuplänkning”. Många tidningar har kritiserat länkningar till enskilda artiklar, eftersom de föredrar länkning till tidningens förstasida. Men detta motsägs av webbens underliggande struktur, då en länk ju inte skiljer sig ontologiskt från en ­annan länk. Allt som är direkt sökbart och nåbart på webben plattas i praktiken ut och kringgår förment stratifierade strukturer som ’förstasidor’ kontra ’enskilda artiklar’.

Sättet dessa tekniker fungerar på fryste bokstav­ ligen utvecklingen i en viss riktning. Man glömmer ibland bort att det fanns flera förlagor till webben (både fiktiva och reella) som faktiskt hade funktioner som dagens webb inte möjliggör. Den amerikanske ingenjören Vannevar Bush skrev redan 1945 en artikel, ”As We May Think”, där det fiktiva semantiska nätverket Memex presenterades. Artikeln influerade sedan uppfinnarna av begreppet ”hypertext”, Ted Nelson och Douglas Engelbart, som på 1960-talet utvecklade olika provisoriska system för hypermedia.

Det speciella med DNS är att det bygger på en hierarki, som kan liknas vid för­ greningar eller pyramider, men samtidigt inte bygger på en central server utan är distribuerad likt TCP/IP-protokollet. DNS fungerar genom att stegvis söka upp varje nivå av adressen du skriver in. 10) söker din webbläsare först upp servern som handhar toppdomänerna (dessa utgörs av de allmänt bekanta com, org, edu, se, no, uk och så vidare). Den server som handhar domänen com kan sedan peka ut var servern för example finns.

Download PDF sample

Astoria - historien om en dynasti by Dan Rydén


by Edward
4.1

Rated 4.44 of 5 – based on 17 votes